Brasil Cerrado Diamond
Brazília drží svetové prvenstvo, čo sa týka produkcie a vývozu kávy. Sú tu mimoriadne priaznivé podmienky na rast a pestovanie kávovníka, čo zabezpečuje vysokú kvalitu káv. Brazílske kávy sú jedny z najlepších na svete a odroda žltý burbon patrí medzi špičku. Je to extra kvalitná káva, ktorá je zaradená do našej limitovanej edície.
100 % Arabika
Prémiová rada
Odtieň praženia: Full City
Veľkosť balenia: 200 g (zrnková káva)
CHUŤ KÁVY
Telo kávy je stredne silné, krémové. V chuti prevládajú čokoládové a orechové tóny s nízkym obsahom acidity. Dochuť kávy je sladká, sirupová, pripomínajúci bazu.
PÔVOD KÁVY
Kávovníky sa pestujú v oblasti Minas Gerais, v nadmorskej výške 1100 - 1500 m n. m. Káva je spracovaná polo-mytou metódou. Pred exportom prechádza viacerými stupňami kontroly. Vďaka tomu sa k zákazníkovi dostane..
Zloženie: 100% ARABIKA - BRAZÍLIA pražená káva 1000g _ ŠPAJZA-INAK
- Bez pridaných aróm, farbív a konzervantov.
- Ručný zber.
- Praženie: city - full city.
- Dostupná vo veľkosti 200g a 1000 g
Chuťový profil kávy: Túto arabiku charakterizuje oriešková, ľahko ovocná chuť a vyváženosť horkosti a kyslosti.
Charakteristika praženia: Stupeň praženia je určený odtieňom zrna, v prípade city až full city sa dá v jednoduchosti hovoriť o strednom stupni praženia. Každá odroda kávy je špecifická a vyžaduje rôzny stupeň praženia aby vynikli jej chuťové charakteristiky. V našom prípade sa snažíme pražiť na "stred" až "vyšší stred" aby bola potlačená acidita, ktorú u nás ľudia vo väčšine prípadov neobľubujú. Samozrejme v prípade potreby vieme vypražiť zrno aj na svetlejšie, vtedy vynikne najmä jej acidita a ovocné tóny. Svetlejšie praženie sa prefer..
Zloženie: 100% ARABIKA - BRAZÍLIA pražená káva 200g _ ŠPAJZA-INAK
- Bez pridaných aróm, farbív a konzervantov.
- Ručný zber.
- Praženie: city - full city.
- Dostupná vo veľkosti 200g a 1000 g
Chuťový profil kávy: Túto arabiku charakterizuje oriešková, ľahko ovocná chuť a vyváženosť horkosti a kyslosti.
Charakteristika praženia: Stupeň praženia je určený odtieňom zrna, v prípade city až full city sa dá v jednoduchosti hovoriť o strednom stupni praženia. Každá odroda kávy je špecifická a vyžaduje rôzny stupeň praženia aby vynikli jej chuťové charakteristiky. V našom prípade sa snažíme pražiť na "stred" až "vyšší stred" aby bola potlačená acidita, ktorú u nás ľudia vo väčšine prípadov neobľubujú. Samozrejme v prípade potreby vieme vypražiť zrno aj na svetlejšie, vtedy vynikne najmä jej acidita a ovocné tóny. Svetlejšie praženie sa preferu..
Zloženie: 100% ARABIKA - COLUMBIA - pražená káva 200g _ ŠPAJZA-INAK
- Bez pridaných aróm, farbív a konzervantov.
- Ručný zber.
- Praženie: city - full city.
- Dostupná vo veľkosti 200g a 1000 g
Chuťový profil kávy: Túto arabiku charakterizuje oriešková, ľahko ovocná chuť a vyváženosť horkosti a kyslosti.
Charakteristika praženia: Stupeň praženia je určený odtieňom zrna, v prípade city až full city sa dá v jednoduchosti hovoriť o strednom stupni praženia. Každá odroda kávy je špecifická a vyžaduje rôzny stupeň praženia aby vynikli jej chuťové charakteristiky. V našom prípade sa snažíme pražiť na "stred" až "vyšší stred" aby bola potlačená acidita, ktorú u nás ľudia vo väčšine prípadov neobľubujú. Samozrejme v prípade potreby vieme vypražiť zrno aj na svetlejšie, vtedy vynikne najmä jej acidita a ovocné tóny. Svetlejšie praženie sa prefe..
Zloženie: 100% ARABIKA - KOLUMBIA pražená káva 1000g _ ŠPAJZA-INAK
- Bez pridaných aróm, farbív a konzervantov.
- Ručný zber.
- Praženie: city - full city.
- Dostupná vo veľkosti 200g a 1000 g
Chuťový profil kávy: Túto arabiku charakterizuje oriešková, ľahko ovocná chuť a vyváženosť horkosti a kyslosti.
Charakteristika praženia: Stupeň praženia je určený odtieňom zrna, v prípade city až full city sa dá v jednoduchosti hovoriť o strednom stupni praženia. Každá odroda kávy je špecifická a vyžaduje rôzny stupeň praženia aby vynikli jej chuťové charakteristiky. V našom prípade sa snažíme pražiť na "stred" až "vyšší stred" aby bola potlačená acidita, ktorú u nás ľudia vo väčšine prípadov neobľubujú. Samozrejme v prípade potreby vieme vypražiť zrno aj na svetlejšie, vtedy vynikne najmä jej acidita a ovocné tóny. Svetlejšie praženie sa prefer..
Columbia Risaralda
Káva z Kolumbie je obľúbená na celom svete a teší sa vysokej priazni spotrebiteľov kvôli svojej výborne vyváženej chuti a plnej aróme. Kolumbijská káva sa opisuje aj ako zamätová a môže sa piť v akomkoľvek dennom čase.
100 % Arabika
Odtieň praženia: Full City
Veľkosť balenia: 200 g (zrnková káva)
..
Costa Rica Tarrazu
Jedna z najlepších káv na celom svete. Pestuje sa vo vulkanickej pôde, ktorá je bohatá na minerály a káve dodáva skvelú, ucelenú chuť.
100 % Arabika
Odtieň praženia: Full City
Veľkosť balenia: 200 g (zrnková káva)
CHUŤ KÁVY
Telo kávy je stredne silné, sladké. V chuti prevládajú sladké tóny čerstvého tropického ovocia v kombinácii s mliečnou čokoládou a trstinovým cukrom. Dochuť kávy je mierne horká, pripomínajúca kôru pomaranča.
PÔVOD KÁVY
Kávovníky sa pestujú na západe krajiny v oblasti San Marcos de Tarrazú, vo vulkanickej pôde, v nadmorskej výške 1300 – 1800 m n. m. Káva je spracovaná mokrou metódou a následne sušená na slnku. Ručný zber aj triedenie.
REGIÓN: San Marcos de Tarrazú
FARMA: drobní farmári z regiónu
SPRACOVATEĽSKÁ STANICA: La Pastor
ODRODA: Caturra / Catuai
SPRACOVANIE: mokré, su..
Etiopia Yirgacheffe
Etiópia, konkrétne oblasť Yirgacheffe, je matkou kávy. Z divoko rastúcich kríkov v lese v regióne Kaffa sa rozšírila do celého sveta. Legenda hovorí, že pastier menom Khaldi uvidel svoje ovečky, ako jedia kávovníkové čerešne. Boli čulé, pobehovali a boli plné energie. Khaldi skúsil účinky kávových čerešní na sebe a tak "objavil" účinky kávy.
100 % Arabika
Odtieň praženia: City (svetlé praženie)
Veľkosť balenia: 200 g (zrnková káva)
CHUŤ KÁVY
Telo kávy je stredne silné. Káva očarí hneď na začiatku neuveriteľne krásnou arómou kvetín. V chuti nájdeme pestrú paletu ovocných tónov, orieškov aj čokolády. Kvetinová aróma sa prenáša aj do chuti nápoja. Dochuť je sladká, mierne ovocná, s tónmi horkej čokolády.
PÔVOD KÁVY
Kávovníky sa pestujú v oblasti Yirgacheffe, vo vulkanickej pôde, v nadmorskej výške 1700 – 1900 m ..
Honduras Santa Rosa
Káva z Hondurasu bola veľmi dlho podceňovaná vo svete kávových odborníkov, a to hlavne kvôli (ne)stálosti jej kvality. Krajina sa skoro neustále zmieta v občianských vojnách, čo vôbec neprospieva tamojšiemu poľnohospodárstvu. Našťastie, bolo založených niekoľko plantáží, kde kávovníku doprajú patričnú starostlivosť. A táto káva je presne z takej plantáže. Je pestovaná vo vysokej nadmorskej výške a zbieraná ručne, čo zaručuje kvalitné a zdravé zrná.
100 % Arabika
Odtieň praženia: Full City
Veľkosť balenia: 200 g (zrnková káva)
CHUŤ KÁVY
Telo kávy je stredne silné, krémové. V chuti kávy dominujú ťažké čokoládové a kakaové tóny s veľmi jemnou, decentnou aciditou v pozadí. Dochuť kávy je mierne ovocná, s podtónom skaramelizovaného trstinového cukru.
CHUŤ KÁVY
Telo kávy je stredne silné, krémové. V chuti kávy dominujú ťažké..
Mexico Chiapas
Káva sa v Mexiku začala pestovať koncom 18. storočia vo Veracruze. Kávovníku sa začalo dariť a o 2 storočia ho už pestovali v 12 štátoch na 500 000 hektároch pôdy. Mexičania sú na svoju kávu hrdí a viac ako polovicu svojej produkcie si ponechávajú. Na export ide asi 40 % produkcie.
100 % Arabika
Odtieň praženia: Full City
Veľkosť balenia: 200 g (zrnková káva)
CHUŤ KÁVY
Telo kávy je stredne silné, sirupové. Mexico patrí k najsladším kávam v našej ponuke. V chuti prevládajú sladké tóny trstinového cukru, mliečnej a horkej čokolády s veľmi sladkou orechovou dochuťou.
PÔVOD KÁVY
Kávovníky sa pestujú v oblasti Chiapas v pohorí Sierra Madre, vo vulkanickej pôde, v nadmorskej výške 1200 – 1600 m n. m. Káva je spracovaná mokrou metódou a následne sušená na slnku. Ručný zber aj triedenie.
REGIÓN: Chiapas - Sierra Madre
FARMA: ..
Nicaragua Jinotega
Káva z Nikaraguy je chuťovo veľmi vyrovnaná a vo svete obľúbená. Je vhodná na pitie v každej dennej dobe a svojou vyrovnanosťou a sladkosťou si získala mnoho priaznivcov.
CHUŤ KÁVY
Telo kávy je mohutné, čokoládové. V chuti kávy dominujú ťažké čokoládové a kakaové tóny s minimálnou aciditou. Dochuť kávy sa nesie v podobnom čokoládovom duchu. Dochuť je krátka, ale intenzívna.
PÔVOD KÁVY
Kávovníky sa pestujú v oblasti Jinotega, vo vulkanickej pôde, v nadmorskej výške 1600 – 2000 m n. m. Káva je spracovaná mokrou metódou a následne sušená na slnku. Ručný zber aj triedenie.
REGIÓN: Jinotega
FARMA: drobní farmári z regiónu
DRUŽSTVO: Aldea COOP
ODRODA: Caturra, Catuai
SPRACOVANIE: mokré, sušené na slnku
NADMORSKÁ VÝŠKA: 1600 - 2000 m n. m.
..
Peru El Palto
Peru leží na západnom pobreží Južnej Ameriky. Podnebie krajiny je veľmi rozmanité a môžeme tu nájsť tropické podnebie vo východnej nížine a púšť na západe krajiny pozdĺž pobrežia. Z hľadiska kávy je ale najdôležitejšia oblasť pohoria Ánd. Práve na východných svahoch tohoto pohoria sa pestujú kávovníky.
V Peru sa pestuje výlučne len Arabika, a to hlavne odrody Typica a Caturra. Až 95 % kávy je od drobných farmárov, ktorí vlastnia len 2 – 3 ha pôdy. Väčšinou sa jedná o farmárske rodiny s dlhou tradíciou pestovania kávovníkov. Keďže sa jedná o drobných farmárov, tak svoje dokonale červené čerešne odovzdávajú do spracovateľskej stanice, ktorá od nich čerešne vykupuje za férové ceny. Spracovateľská stanica Juan Marco El Palto, z ktorej máme túto kávu, obdržala už rôzne certifikácie a ich dlhodobým cieľom je pravideľne sa účastniť v Cup of Exce..